Bataty, sery, awokado i wina w Güimar na Teneryfie
18 listopada 2013
8 listopada w regionie Güimar wystartowały III Spotkania z batatami, serami i awokado, podczas których smakosze mogą spróbować przekąsek przygotowanych z tych składników przez popularne restauracje regionu i nabyć produkty lokalne bezpośrednio od wytwórców.
Tap z batatów, sera i awokado można spróbować w wybranych restauracjach regionu 22,23 i 29 listopada w godzinach od 20 do 23:00. Na stronie organizatora imprezy można zaopatrzyć się w listę lokali: http://guimar.es/images/stories/Desarrollo_local/JornadasGastronomicas2013.pdf .
W niedzielę, 24 listopada można odwiedzić Targi Batatów, Serów i Awokado w Miejskiej Hali Targowej w Güimar, gdzie będzie można zakupić te produkty bezpośrednio od farmerów.
Dla koneserów wina przygotowano degustacje win z regionu Güimar, które poprowadzi enolog (23 listopada), a miłosnicy wulkanów mogą wybrać się na organizowaną 24 listopada wycieczkę po polach lawy Malpais de Güimar.
Spotkania potrwają do 29 listopada, a ich finałem będzie impreza andrzejkowa 30 listopada o godzinie 20:00 na placu Plaza de San Pedro w Güimar. Szczegółowe informacje można uzyskać w Biurze Turystycznym w Güimar (turismo@guimar.es).
Kategorie: Fiesty, Kuchnia Wysp Kanaryjskich, Teneryfa, Wino z Wysp Kanaryjskich, Zakupy na Teneryfie Tagi: Teneryfa